Effekten til mikrobølget vann på planters vekst og spiringsprosent

Forfattere

  • Karen Tønseth Ullern videregående skole

Emneord (Nøkkelord):

Planter, plantevekst, Springsprosent, mikrobølger, teknologi

Sammendrag

I dette forskningsprosjektet ble det undersøkt om planter som blir vannet med vanlig vann fra springen, kokt vann, og vann som har blitt kokt i mikrobølgeovn vil være forskjellige med tanke på spiringsprosent og vekt. Det ble valgt å så blomstererter, som ble inndelt i tre grupper, som ble vannet med hver sin vann-type. Målingene ble gjort 29 dager etter såing, og det ble målt spiringsprosent i hver gruppe, i tillegg til vekten til hver enkel plante og til gruppene sammenlagt. Da det ble sammenliknet forskjellene mellom gruppene, ble det ikke funnet noen signifikante forskjeller verken i spiringsprosent eller vekt, likevel var det noen synlige ytre forskjeller, som muggdannelse hos plantene i mikrogruppen. Konklusjonen er derfor at mikrobølget vann ikke har noen annerledes påvirkning på planters vekst og spiringsprosent, enn det vanlig eller kokt vann har.

 

Nedlastinger

Publisert

2020-05-28

Hvordan referere

Tønseth, K. (2020). Effekten til mikrobølget vann på planters vekst og spiringsprosent. Spiss, 12(1), 37–43. Hentet fra https://boap.uib.no/index.php/spiss/article/view/3009

Utgave

Seksjon

Artikler