Effekten til mikrobølget vann på planters vekst og spiringsprosent
Emneord (Nøkkelord):
Planter, plantevekst, Springsprosent, mikrobølger, teknologiSammendrag
I dette forskningsprosjektet ble det undersøkt om planter som blir vannet med vanlig vann fra springen, kokt vann, og vann som har blitt kokt i mikrobølgeovn vil være forskjellige med tanke på spiringsprosent og vekt. Det ble valgt å så blomstererter, som ble inndelt i tre grupper, som ble vannet med hver sin vann-type. Målingene ble gjort 29 dager etter såing, og det ble målt spiringsprosent i hver gruppe, i tillegg til vekten til hver enkel plante og til gruppene sammenlagt. Da det ble sammenliknet forskjellene mellom gruppene, ble det ikke funnet noen signifikante forskjeller verken i spiringsprosent eller vekt, likevel var det noen synlige ytre forskjeller, som muggdannelse hos plantene i mikrogruppen. Konklusjonen er derfor at mikrobølget vann ikke har noen annerledes påvirkning på planters vekst og spiringsprosent, enn det vanlig eller kokt vann har.