Er konserveringsmidlene benzosyre og sorbinsyre skadelig for tarmbakterier?

Forfattere

  • Linnéa Maria Skille ToF2
  • Iselin Langås Sunde Ullern videregående skole
  • Andrea Kristine Eide Øfstaas Ullern videregående skole

Emneord (Nøkkelord):

konserveringsmiddler, syre, benzosyre, sorbinsyre, e.coli, Escherichia coli K-12

Sammendrag

Tidligere forskning viser til at mennesker er helt avhengige av bakteriene i tarmfloraen. I dette forsøket ble Escherichia coli K-12 eksponert for konserveringsmidlene benzosyre og sorbinsyre for å undersøke overlevelsesraten. Etter at sorbinsyre og benzosyre ble tilsatt på petriskåler med E .coli, ble det observert en redusert vekst av E. coli, og bakteriene ble i stor grad drept.

Nedlastinger

Publisert

2022-05-16

Hvordan referere

Skille, L. M., Sunde, I. L., & Øfstaas, A. K. E. (2022). Er konserveringsmidlene benzosyre og sorbinsyre skadelig for tarmbakterier?. Spiss, 14(1), 38–43. Hentet fra https://boap.uib.no/index.php/spiss/article/view/3662

Utgave

Seksjon

Artikler