Hva er ORCID?

ORCID er en uavhengig ideell organisasjon som gir en vedvarende identifikator - en ORCID iD - som skiller deg fra andre forskere, og en mekanisme for å koble dine forskningsresultater og aktiviteter til din iD. ORCID er integrert i mange systemer som brukes av utgivere, finansiører, institusjoner og andre forskningsrelaterte tjenester. Les mer på orcid.org.

Hvordan og hvorfor samler vi inn ORCID iD-er?

Dette tidsskriftet innhenter din ORCID iD slik at vi kan være sikre på at du er riktig identifisert og assosiert med publikasjonen(e) dine. Dette vil sikre at du er assosiert med din totale publikasjonsliste gjennom hele karrieren.
Når du klikker på "Godkjenn"-knappen i ORCID-popup-vinduet, vil vi be deg om å dele din ID via en godkjent prosess, enten på registrer deg for en ORCID iD, eller hvis du allerede har en ved å logge på ORCID-kontoen din og gi oss tillatelse til å få din ORCID iD. Vi gjør dette for å sikre at du er riktig identifisert og sikkert knyttet til din ORCID iD.
Lær mer i Hva er så spesielt med å logge på.
Dette tidsskriftet samler inn og viser godkjente forfattere og medforfatteres ID-er på OJS-profilen og artikkelsiden.

Hvor vises ORCID iD-er?

For å bekrefte at du har brukt iD-en og at den er autentisert, viser vi ORCID iD-ikonet iD icon ved siden av navnet ditt på artikkelsiden for innleveringen din og på den offentlige brukerprofilen din.
Lær mer på How should an ORCID iD be displayed.