Kontinuitet og fornyelse i teatret: En analyse av scenografi og regi i Gengangere på Den Nationale Scene - Trolie, Tor Bastiansen (Teatervitenskapelige studier, 2019)
Denne artikkelen viser gjennom en rekke oppsetninger av Gengangere på Den Nationale Scene hvordan teaterforestillingen blir stadig mer selvstendig og gradvis løsrevet fra tekstgrunnlaget. Teatret blir skapende ut fra sine egne historiske og estetiske forutsetninger som kommer til syne i selve forestillingen.