Reagerer vi raskere på gamle skjermer? En sammenligning av reaksjonstid på CRT og LCD: En sammenligning av reaksjonstid på CRT og LCD - Leshchenko, Maxim (Spiss, 2026)
I dagens digitale tidsalder har skjermteknologi utviklet seg raskt, og tradisjonelle CRT-skjermer er for lengst erstattet av mer kompakte LCD- og OLED-enheter. Til tross for at nyere skjermer ofte overgår CRT på bildekvalitet og energieffektivitet, består det fortsatt fundamentale forskjeller i hvordan teknologiene fremstiller bilder og responderer på endringer. Denne studien undersøkte om disse teknologiske forskjellene påvirker menneskers prestasjon i en enkel reaksjonstidstest ved å teste 66 videregående elever på både en CRT- og en LCD-skjerm, med identisk testoppsett og kontrollerte betingelser. Resultatene viser at gjennomsnittlig reaksjonstid varierer minimalt mellom de ulike skjermtypene, uten statistisk signifikant effekt. Variasjonene ser i stor grad ut til å skyldes tilfeldige faktorer.