En komparativ analyse av kjølepasta i ulike prisklasser - Hebnes, Oskar Emil; Kolsgaard, Aleksander (Spiss, 2025)
Formålet med denne forskningen er å undersøke om kjølepasta er nødvending for drift av prosessorer, og om kjølepastaer i forskjellige prisklasser yter forskjellig. Kjølepasta er et termisk forbindelsesstoff som forbedrer kontakt mellom prosessor og prosessorkjøler. Hypotesen påstår at dyrere kjølepasta kan prestere bedre enn billigere, og at kjølepasta er nødvendig for drift av prosessorer. Testingen av kjølepastaene består av 3 deler; En hviletest, en stresstest og en dagligbrukstest.