Er det bevere i Syverusbekken - Andersen, Oliver Gilberg (Spiss, 2017)
<span style="color: #111111; line-height: 107%; font-family: 'Calibri','sans-serif'; font-size: 11pt; mso-bidi-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-theme-font: minor-bidi; mso-ascii-theme-font: minor-latin; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-hansi-theme-font: minor-latin; mso-fareast-language: EN-US; mso-ansi-language: EN-NZ; mso-bidi-language: AR-SA;" lang="EN-NZ">Målet med prosjektet var å finne ut av om det var bevere i Syverudsbekken i Ås. For å finne ut av dette, ble bekken undersøkt tre ganger over en periode på fem måneder. Dette ble gjort for å se forskjellen på området over to perioder og for å forsikre at alt var blitt undersøkt. Konklusjonen med prosjektet var at Syverudsbekken er et riktig habitat for bevere, men at beverne ikke har naturlig mulighet for å emigrere til Syverudsbekken. Bekken er dessuten en attraktiv tursti for innbyggerne i Ås.