Hjemmelaget desinfiserende middels antibakterielle effekt sammenliknet med butikkjøpt håndsprit - Slottan, Helene Slettvoll (Spiss, 2022)
I denne studien ble eddikkonsentrasjon som alternativ til håndsprit undersøkt. Petriskåler med kjøttpeptonagar ble tilført bakterier og likt volum av blandinger med forskjellig konsentrasjon eddik. Noen petriskåler ble tilført bakterier og butikkjøpt håndsprit. Etter 6 dager ble bakterieveksten i petriskålene sammenliknet og analysert. Bakterieveksten i petriskålene viste en svak tendens til lavere bakterievekst i petriskålene med høyere konsentrasjon eddik. Konklusjonen ble at den svake tendensen er konstant nok til å vurderes som ikke tilfeldig, men at det ikke var stor nok forskjell mellom gruppene til å kunne validere hypotesen om at økt eddikkonsentrasjon fører til mindre bakterievekst.