Er radonkonsentrasjonen signifikant forskjellig i ulike etasjer? - Knøsberg Esvall, Marius (Spiss, 2024)
Radon er en tung gass, dermed kan den samle seg opp i kjellere. Eksponering for høy radonkonsentrasjon kan øke sjansen for utvikling av kreft. Derfor går denne undersøkelsen ut på å finne ut om det er noen forskjell i radonkonsentrasjonen i to ulike klasserom i ulike etasjer. For å undersøke dette ble to radonmålere plassert 2 meter over bakken i to klasserom over en periode av 18 dager. Målingene viste en markant forskjell mellom de to klasserommene.