Samsvarer kvaliteten på fjellvann med drikkevannsforskriften? - Steinarsrud, Karoline Olette; Stel, Wietske Annechien (Spiss, 2018)
Når man er på fjelltur, drikker man ofte vann fra en fjellbekk. Men er vannet egentlig så rent som en tror? Prøvene ble tatt fra en fjellbekk for å undersøke om kvaliteten til vannet samsvarer med kravene i drikkevannsforskriften. Drikkevannsforskriften inneholder kravene til kvalitet på drikkevann i Norge. Tarmbakterien Escherichia coli (E.coli) og innholdet av grums i vannet, var noen av de prøvene vi tok av vannet. Resultatet var overraskende. E.coli ble påvist.