Hvilke matvarer som best virker smertelindrende ovenfor chili av ulik styrke - Jonassen Oldertrøen, Trym Olav (Spiss, 2023)
I denne studien ble det undersøkt hvilke vanlige matvarer som hadde best smertelindringsegenskaper for chili-indusert smerte av ulik styrkegrad. Et frivillig utvalg ved videregående skole fikk loggføre smerten de følte etter inntak av chilisaus og matvare. Før chiliforsøket måtte alle deltakere svare på et spørreskjema om chilitoleranse. Det var vann m/isbiter, skummet melk, sjokolademelk, gresk yoghurt, eplejuice og vaniljeiskrem som ble testet opp mot hverandre. Det har i tidligere studier vist seg at melkeprodukter har vært effektive mot smerte av denne typen. Resultatene fra dette prosjektet viser at smertenivåene hos vaniljeisgruppa skiller seg betydelig ut fra andre matvarer etter inntak av vaniljeiskrem. Dataene kunne derimot ikke bekrefte om chilisausstyrken hadde betydning for hvilke matvarer som fungerte best.