Bakteriebestand på PC og mobil - Manne, Jenny; Otre Røssummoen, Vilrun (Spiss, 2015)
I vårt forsøk har vi undersøkt forekomsten av bakterier på mobiler og PC-er. Grunnlaget for forsøket var at begge er utsatt for bakterier og de kan være en smittekilde for bakterier, inklusive sykdomsfremkallende bakterier. Hypotesen var at det er mest bakterier på PC-en fordi matrester kan samles mellom tastaturet og være næring for bakterier. For å finne mengden av bakterier, tok vi bakterieprøver fra både mobiler og PC-er og dyrket bakteriene på agar i petriskåler i en uke. Det viste seg å være flest bakterier på mobilskjermen. Dette kan skyldes at mobil brukes hyppigere enn PC.